Retningslinjer for personvern

Personvernerklæringen informerer om hvordan Insight Media AS samler inn og bruker personopplysninger.

Insight Medias personvernerklæring

Denne personvernerklæringen ble publisert 13.08.2020

Personvernerklæringen informerer om hvordan Insight Media AS (organisasjonsnummer xxx xxx xxx) samler inn og bruker personopplysninger.

Insight Media AS, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det frem under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

I denne erklæringen forklarer vi hvilke personopplysninger vi behandler, hvordan vi behandler disse og hvilket formål behandlingen har. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt og bloggen vår, www.insightmedia.no og www.insightmedia.no/blog (personopplysningsloven § 19), når du er kunde hos oss eller søker jobb hos oss, samt generell informasjon om innhenting, lagring og bruk av personopplysninger (personopplysningsloven §18 1.ledd).

Om Insight Media AS

Insight er et banebrytende markeds-/ teknologiselskap som tilbyr et komplett spekter av tjenester for at din bedrift skal lykkes med både lokal og internasjonal digital markedsføring. Vårt hovedkontor ligger i Oscars gate 27, 0352 Oslo. Kontaktopplysninger til vår personvernombud er: privacy@insightmedia.no

Behandling av personopplysninger på vårt nettsted

Daglige leder har det daglige ansvaret for Insight Medias behandling av personopplysninger på våre nettsider og vår blogg, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettstedet å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, eksempelvis ved å sende oss forespørsler, bruke kontaktskjema eller motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Insight Media er behandlingsansvarlig for sine nettsider og står for vedlikehold og utvikling selv.

Nettstatistikk

Formålet med innsamlingen er å utarbeide statistikk som brukes for å forbedre og videreutvikle innhold på nettsted og blogg. Eksempler på hvilken informasjon som innhentes er: hvordan besøkende bruker nettstedet, hvilket nettsted brukerne kommer fra, hvor mange som besøker de ulike sidene, hvor lenge besøket varer, hva de klikker på og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles anonymt og vi kan ikke spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen blir automatisk anonymisert ved at deler av IP-adressen fjernes og erstattes med en ny kode. Alle data blir slått sammen til en gruppe og dataene behandles ikke individuelt.

Insight Media AS bruker analyseverktøyene til Google Inc («Google») på sin nettside og blogg, informasjonen lagres hos Google. Informasjon fra dette verktøyet deles ikke med andre aktører.

Informasjonskapsler eller cookies

Hva er en informasjonskapsel eller cookies?

Cookies er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, telefon eller nettbrett når du besøker et nettsted. Cookiene hjelper nettstedet til å huske dine innstillinger (eksempelvis brukernavn, språk, tekststørrelse og andre forhåndsvalg) for en viss periode. Coockies brukes også for å forbedre funksjonalitet, til å samle informasjon for analyseformål eller for markedsføringsformål.

Hvordan bruker vi Cookies?

Vi bruker cookies for å få informasjon om hvordan nettstedet brukes. Vi bruker dette gjennom Google Analytics som er et verktøy for webanalyse fra Google. Informasjonen lagres på servere i USA. Informasjonskapslene samler informasjon om hvilke sider som besøkes, hvor lenge et besøk varer, antall besøk på nettstedet og hva som er kilden til besøket (eksempelvis Google Søk). Vi bruker også cookies til å se på brukeratferden, som klikk på lenker, klikk til bloggartikler, innsendelse av kontaktskjema, eller påmelding på kurs- og frokostmøter.

Din IP adresse anonymiseres før den sendes til Google Analytics og informasjonen som sendes inneholder ingen informasjon som kan identifisere deg som bruker. Vi kan derfor ikke spore handlinger til den enkelte bruker, men analysere bruken av nettstedet på et overordnet nivå.

Ved hjelp av cookies samler vårt nettsted og blogg inn informasjon til bruk for senere annonsering (Remarketing). En anonymisert identitet blir lagret i egne lister som brukes til målrettet annonsering basert på din brukeratferd på nett. I tillegg til at informasjonen er anonymisert stilles det krav til et visst antall brukere på listen før listene tas i bruk.

Alle nettlesere gjør det mulig å begrense cookieatferd eller å deaktivere dem ved hjelp av nettleserens innstillinger. Nettleseren lar deg også se over hvilke cookies som er lagret på datamaskinen, og til å slette en enkelt cookie eller å fjerne alle sammen. Du finner en lenke lenger nede på siden til hvordan du kan gjøre dette.

Du kan lese mer om Googles policy for bruk av personopplysninger her: https://www.google.com/intl/no/policies/privacy/

Du kan melde deg ut av Googles bruk av cookies (opt-out) for annonsering via Googles side om annonsering og personvern: http://www.google.se/policies/privacy/ads

Dersom du ikke ønsker å bli sporet, kan du deaktivere bruk av cookies (opt-out) på din maskin via nettleseren, det gjør du her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Bruk av Facebook pixel: sporing på Facebook, Instagram, Messenger Instant Articles og Audience Network.

Facebook står som eier av Instagram, Messenger, Instant Articles og Audience Network, og bruk av Facebook pixel dekker derfor også disse kanalene.

En Facebook pixel er en plug-in eller en programvare som ligger på vårt nettsted og som samler informasjon til Facebook. Pixelen samler informasjon fra informasjonskapslene (cookies) som ligger i din nettleser, og sender dette tilbake til Facebook hvor informasjonen blir samlet sammen med data fra din Facebookprofil.

Informasjon som samles kan være knyttet til din brukeratferd (demografiske data som alder, kjønn, interesser) eller handlinger du utfører som klikk på lenker. Informasjonen er kun tilgjengelig på et anonymisert og aggregert nivå. Informasjonen brukes til analyseformål, målrettet annonsering basert på din brukeratferd (remarketing) samt til å identifisere målgrupper for annonsering som har en profil som er lik din og derfor har en potensiell mulighet for å ha et likt handlingsmønster eller behov.

Informasjon samlet inn via Facebook pixel, lagres fra 90 dager til 2 år. Informasjonen lagres på servere hos Facebook i USA.

Ved bruk av Facebook i forbindelse med annonsering vil Facebook i de aller fleste tilfeller være behandlingsansvarlig. Men det er noen unntak:

  • Bruk av Facebook Lead Ads, et verktøy for å samle inn epostadresser via Facebooksidene, der både Facebook og Insight Media vil være behandlingsansvarlige. Dersom Insight Media vil ta i bruk dette verktøyet, vil informasjon om brukerens rettigheter være tydelig angitt i annonsen hvor brukeren frivillig legger fra seg persondata.
  • Opplasting av eksisterende e-postlister for målrettet annonsering på Facebook. Dersom  Insight Media vil bruke dette verktøyet vil det kun være rettet mot potensielle kunder som frivillig har gitt sitt samtykke til dette.

Annen informasjon samlet inn via vårt nettsted og vår blogg

Bruk av kontaktskjema på våre nettsider

Når du bruker kontaktskjema på våre hjemmesider ber vi om følgende informasjon: Navn, e-postadresse, firma, telefonnummer, hva din henvendelse handler om.

Formålet med innhenting og lagring av informasjon er å kunne svare og ha en dialog rundt din henvendelse. Informasjonen blir lagret i vårt CRM –system på en egen server der det kun er ansatte i Insight Media AS som har tilgang. Informasjonen blir lagret så lenge det finnes en kunderelasjon.

Påmelding nyhetsbrev

Insight Media AS sender ut Nyhetsbrev 2-4 ganger per måned via e-post. For å kunne motta dette må du registrere din e-postadresse hos oss. Vi bruker verktøyet Campain Monitor, som er databehandler for nyhetsbrevet. Dersom du melder deg av nyhetsbrevet vil din informasjon bli slettet.

Kommentarer på blogg, deling av blogginnlegg

Insight Media AS har ikke kommentarfelt på bloggen sin, ingen informasjon lagres.

E-post og telefon

Insight Media bruker e-post og telefon som en del av sitt daglige arbeide for å kunne ha dialog og svare på forespørsler fra potensielle kunder, kunder, tidligere kunder og andre samarbeidspartnere.

Den enkelte ansatte har ansvar for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og skal minst en gang i året gå gjennom og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratredelse slettes e-postkonto Relevante e-poster vil normalt bli overført til kolleger.

Sensitive personopplysninger skal ikke sendes over e-post. Vi gjør oppmerksom på at vanlig e-post ikke er kryptert. Vi oppfordrer deg derfor til å vise varsomhet, og ikke sende taushetsbelagt informasjon, sensitive data eller fortrolige opplysninger på e-post.

Søke jobb hos Insight Media AS

Dersom du søker jobb hos Insight Media AS vil din søknad med dokumentasjon lagres i inntil 1 år etter søknadsfristens utløp. Informasjonen som innhentes er navn, adresse, kontaktopplysninger, CV og vitnemål/attester. Insight Media AS er behandlingsansvarlig, og formålet med behandlingen er å kunne vurdere din søknad opp mot ledige stillinger i selskapet. Der vi benytter eksternt rekrutteringsbyrå vil opplysningene bli delt med disse.

Bruk av 3.part/underleverandører

Insight Media AS bruker underleverandører til å bistå med drift og lagring av innsamlede personopplysninger. Disse vil ved sin bistand til oss kunne få innsyn i personopplysninger. Det er inngått lovpålagte databehandleravtaler med disse.

Rettigheter

Du har rett til innsyn i personopplysninger om deg og hvordan de behandles. Du har også rett til å få opplysningene retTet, slettet eller å begrense behandlingen av personopplysningene i henhold til personopplysningsloven.

Du kan kontakte oss på privacy@insightmedia.no for tilgang til, endring eller sletting av informasjon.

Behandling av personopplysningene er basert på samtykke, og du kan til enhver tid trekke samtykke tilbake.

Dersom du mener Insight Media AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til aktuell tilsynsmyndighet som i Norge er Datatilsynet, du finner kontaktinfo på deres hjemmesider www.datatilsynet.no.

Kontaktinformasjon:

Insight Media AS
Oscars gate 27
0352, Oslo
Tlf: 40 48 77 77
E-post: privacy@insightmedia.no